Hosting

VPS från DigitalOcean

DigitalOcean är en leverantör av VPS som seglat upp den senaste tiden. DigitalOcean erbjuder prisvärda VPS'er tillsammans med en enkel och smidig hantering av dessa (som i deras värld kalla för droplets).

Den stora fördelen med DigitalOcean är att det är väldigt enkelt att snabbt spinna upp en ny server med en färdig konfiguration. De erbjuder bl.a. färdiga distributioner med Ubuntu, Debian och CentOS med flera. Det finns också färdiga så kallade one-click apps för de allra vanligaste applikationerna, t.ex. WordPress, Magento, Ruby on Rails, OwnCloud, Docker med flera. Förutom dessa färdiga distributioner och applikationer så går det som sagt väldigt snabbt att spinna upp en ny server (eller droplet som de kallar det). De erbjuder också extra funktioner som backup (till en extra kostnad om 20%), IPv6 och Private Networking m.m.

DigitalOcean har servar i USA, Canada, Indien, Singapore, Tyskland, England och Holland. Det finns alltså inga servar i Sverige men prestandamässigt så funkar det alldeles utmärkt med att köra någon av de europeiska alternativen.

Prismässigt så kostar en standardserver med två kärnor, 4GB RAM, 60GB SSD-lagring och 4TB överföring $40 per månad vilket blir ungefär 350 kr per månad exkl. moms.

Foto av författare

Skrivet av Christian

Design- och tekniknörd som arbetat professionellt med utveckling av digitala lösningar och webb i mer än 20 år. Under denna tid har jag använt mig av mängder med olika verktyg, tekniker och arbetat i olika former och roller.

Arbetar som lösningsarkitekt på ett större företag inom tillverkningsindustrin. Bedriver parallellt med min anställning egen verksamhet på hobbynivå i mitt eget bolag Rosch Information & Media AB, primärt med utveckling av egna tjänster online.

alltomwebb.se delar jag med mig av tips och erfarenhet kring att arbeta med utveckling och förvaltning av webbaserade lösningar och strategier för digitala produkter och tjänster. Många av mina tips och råd gäller specifikt för eller exemplifieras i Wordpress som är det CMS (Content Management System) jag primärt använder mig av, men många av tipsen gäller allmänt oavsett vilket CMS du använder.

Lämna en kommentar