Affiliatenätverk

Undrar du vad ett affiliatenätverk är? Då skulle jag rekommendera dig att läsa lite mer om detta på Vad är affiliatenätverk? innan du går vidare. Om du redan har full koll på affiliatenätverk (t.ex. genom att ha läst vår artikel ovan) så kommer här våra rekommendationer på affiliatenätverk.

Jag vill börja med att vara helt ärlig att jag har tämligen liten erfarenhet av att arbeta med affiliatenätverk utanför Sverige, jag har bl.a. gjort det med nätverk för casinon och spel och dobbel men inte tillräckligt mycket för att kunna ge några bra rekommendationer. Däremot har jag använt större delen av de affiliatenätverk som finns i Sverige och som riktar sig mot den svenska marknaden. Skulle jag framöver hitta några utländska affiliatenätverk som sticker ut (på ett bra sätt) så kommer jag att ta med de här.

Mina två favoriter

Nedan följer de två affiliatenätverk (i bokstavsordning och utan inbördes ordning) som jag verkligen kan rekommendera för dig som vill arbeta med affiliate i Sverige, därefter följer en lista med andra affiliatenätverk som har verksamhet i Sverige och som du mycket väl kan testa att använda, t.ex. om de har ett affiliateprogram (annonsörer) som inte erbjuds i något annat nätverk.

Men ska du börja någonstans så skulle jag rekommendera Adrecord och Adtraction.


Adrecord

Adrecord är ett svenskt affiliate-nätverk som funnits etablerat sedan 2009. Adrecord grundades av den tidigare affiliatemarknadsföraren Jonny Elofsson.

Adrecord utmärker sig framförallt genom att ge en helt fantastisk service till dig som affiliate (publicist) om det dyker upp några frågor eller problem. De har många olika program i flera olika nischer och även om de har några väldigt stora och namnkunniga annonsörer som t.ex. Avanza, Elon, Babybjörn och Coolstuff så är merparten av annonsörerna mindre aktörer (vilket dock inte behöver innebära en nackdel). Webbplatsen och funktionerna som Adrecord erbjuder är lätta att använda och funkar riktigt bra.

Snabbfakta om Adrecord

  • Grundat 2009
  • 6 anställda
  • Huvudsäte i Örebro
  • Omsatte strax under 30 Mkr 2018
  • Ca 250 olika program (annonsörer)

Adtraction

Adtraction grundades 2007 och har vuxit stadigt de senaste åren. Förutom Sverige så är de också verksamma i flera europeiska länder.

Adtraction utmärker sig genom en riktigt bra kundservice, många bra program och en smidig och väl fungerande webbplats. Adtraction erbjuder också en app till telefonen (iOS och Android) som gör att du t.ex. kan få push-notiser för varje gång försäljning som görs – för dig som affiliate är det en liten extra bonus att få en liten notis och pling varje gång det trillar in pengar.

Snabbfakta om Adtraction

  • Grundat 2007
  • Ca 50 anställda
  • Huvudsäte i Stockholm
  • Omsatte ca 415 Mkr under 2018
  • Ca 320 olika program (annonsörer)

Övriga affiliatenätverk

Nedan följer en lista av affiliatenätverk som erbjuder affiliateprogram för den svenska marknaden (också här i bokstavsordning och utan inbördes ordning). Det är nätverk som erbjuder bra program och som i de allra flesta fall funkar bra men som i dagsläget inte kan mäta sig riktigt med Adrecord och Adtraction.

Hittar du inte programmen du söker hos Adrecord eller Adtraction så gå gärna vidare och se vad dessa affiliatenätverk erbjuder.